روز جهانی یوگا؛ در ایران چه می‌گذرد!

کانون آسیب شناسی یوگا؛ در سال 2014 میلادی، با پیگیری‌های دولت هند در سازمان ملل 21 ژوئن به‌عنوان روز جهانی یوگا تصویب شد. در سال 2015 برای اولین‌بار بزرگداشت روز جهانی یوگا در کشور هند و بسیاری از کشورهای دیگر، از جمله ایران برگزار گردید.

در اولین مراسم بزرگداشت این روز درحالی‌که نارندرا مودی نخست‌وزیر هند دربارۀ صلح و هماهنگی سخن می‌گفت، بسیاری از مردم هند این اقدام را نمایشی سیاسی برای قدرت‌نمایی هندوهای افراطی می‌دانستند؛ اقدامی که از سوی حزب BJP صورت گرفته و نارندرا مودی عضو با نفوذی از آن حزب است. حزب BJP سوابق افراطی شدیدی بر ضد مسلمانان دارد و دستش به خون مسلمانان در اقصی‌نقاط هند آلوده است. همچنین این حزب رابطه بسیار خوب و روبه گسترشی با رژیم اشغالگر قدس داشته است.

در مراسم روز جهانی یوگا برای کاهش مخالفت‌های داخلی هند، حرکت سوریا ناماسکار (نیایش خدای خورشید) همچنین ذکر مقدس هندو ” اوم” () از برنامه حذف گردید. این در حالی است که در مراسم روز جهانی یوگا در ایران و نیز در مراکز آموزش یوگا در ایران، هم آیین سوریا ناماسکار انجام می‌گیرد و هم ذکر «اوم» همواره تکرار می‌شود. برخی از مردم هند معتقد بودند بهتر بود که دولت، هزینۀ برگزاری این روز را برای تمیزکردن خیابان‌های دهلی صرف می‌کرد.

از سال 2015 تاکنون هرساله آیین بزرگداشت این آئین هندوئیستی در شهرهای مختلف کشور ما برگزار می‌شود. بزرگداشت این روز به یک آیین هندویی تبدیل شده که علاقه‌مندان به یوگا و فرهنگ و آیین هندو هر ساله آن را انجام می‌دهند. همچنین موج سنگین تبلیغ یوگا در شبکه‌های فارسی‌زبان ماهواره‌ای از آن سال برانگیخته شد و هر سال در خردادماه دوباره تبلیغات یوگا در شبکه‌های مختلف داغ می‌شود.

سال گذشته به علت شیوع ویروس کرونا مراسم بزرگداشت این آئین هندوئیستی در سفارت به‌صورت محدودی برگزار شد و مؤسسه دانش یوگا و برخی از مراکز آموزش یوگا در این مراسم نقش فعالی داشتند. امسال هم مرکز فرهنگی سوامی ویوکاناندا (SVCC) در تهران به مناسبت روز جهانی یوگا از تمام هنرمندان در ایران دعوت کرده است که آثار هنری خود شامل نقاشی، اسکچ‌، طراحی و نقاشی دیجیتال‌ با موضوع روز جهانی یوگا را به این مرکز فرهنگی در تهران ارسال کنند، تا نمایشگاهی به‌صورت مجازی برگزار شود.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که یوگا یک آیین معنوی هندویی است و حتی مسلمانان در هند از آن پرهیز می‌کنند؛ اما سازمان‌های هندی نظیر مرکز فرهنگی سوامی ویوکاناندا و سایر مراکز آموزش یوگا که با هندوستان در ارتباط هستند، در هر شرایطی و از هر راهی می‌کوشند یوگا را در ایران تکریم و ترویج نمایند.

پیشنهادات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر