کانون آسیب شناسی یوگا؛ ابعاد معنوی یوگا/ محققان در دانشگاه کانتیکات در ایالات متحده، مطالعهای را بر روی بیش از 500 نفر از مربیان و کارآموزان یوگا انجام دادند. نتایج این تحقیق در شماره 21 ژورنال علمی سلامت روانی منتشر شده است.
مطابق با این تحقیق، بیش از 62درصد از کارآموزان و 85درصد از مربیان. ابتدا برای سلامت جسم و رهایی از استرس به این آئین هندوئیستی روی آوردهاند. اما پس از مدتی هدفشان به سمت ابعاد معنوی آن تغییر کرده است.
مشابه چنین روندی را در فعالان این شبهورزش در کشورمان نیز میتوان مشاهده کرد. بسیاری از پیشکسوتان یوگای ایران، بیش از آن که یوگا را یک ورزش بدانند، آن را پدیدهای معنوی معرفی میکنند.
آئین هندوئیستی
سالهاست که این آئین هندوئیستی با ادعاهای مبهم در حوزۀ علوم پزشکی و درمانگری گره خورده است. مدعیان درمانگری در این حوزه نیز هیچگونه تخصصی در حوزۀ درمانگری و علوم پزشکی ندارد. و دورههای ارائه شده، از سوی نهادهای مسئول در حوزۀ بهداشت و درمان مورد تأیید قرار نگرفته است.
جالب است بدانید که از سال ۲۰۱۵ تاکنون هرساله آیین بزرگداشت روز جهانی یوگا در 31 خرداد برابر با 21 ژوئن در شهرهای مختلف ایران برگزار میشود. بزرگداشت این روز به یک آیین هندویی تبدیل شده که علاقهمندان به هندوئیسم و فرهنگ و آیین هندو هر ساله آن را انجام میدهند.
همچنین موج سنگین تبلیغ یوگا در شبکههای فارسیزبان ماهوارهای از آن سال برانگیخته شد. و هر سال در خرداد ماه دوباره تبلیغات این آئین هندوئیستی در شبکههای مختلف داغ میشود.
یوگا آیین هندویی
در پایان ذکر این نکته ضروری است که یوگا یک آیین معنوی هندویی است. و حتی مسلمانان در هند از آن پرهیز میکنند. اما سازمانهای هندی نظیر مرکز فرهنگی سوامی ویوکاناندا و سایر مراکز آموزش یوگا که با هندوستان در ارتباط هستند. در هر شرایطی و از هر راهی میکوشند یوگا را در ایران تکریم و ترویج نمایند.
در صورت تمایل میتوانید اصل مقاله را از اینجا دریافت کنید.