مروجان یوگا و معضل مدارک بی اعتبار

مروجان یوگا

مروجان یوگا / به گزارش خبرگزاری کانون آسیب شناسی یوگا، استفاده از اسامی و عبارات پر طمطراق، یکی از روش های مورد استفادۀ عرفان های کاذب و ادیان نوپدید (از جمله یوگا) برای نمایش بزرگی و قدرت خود یا جریان فکری شان است.

عناوینی چون سازمان جهانی، راز، اَبَر، بین المللی و… عباراتی هستند که با الحاق آن به مفاهیم مرتبط با حوزۀ معنویت های نوظهور توسط مروجان آن، مخاطبان را در حالت انفعال قرار داده و گمان می کنند که با یک سازمان یا جریان بزرگ روبرو هستند.

برای نمونه می توان به «سازمان جهانی یوگا» با معادل انگلیسی «World Yoga Organization» اشاره نمود؛ نامی بس بزرگ که با بررسی وبسایت آن می توان به کوچکی و بی ارزش بودن آن پی برد.

با بررسی وبسایت این به اصطلاح سازمان جهانی در «الکسا» و «هایپ استات»، متوجه میزان بسیار پایین کاربران آن می شوید.

یوگا

گزارش تحلیل وبسایت الکسا

 

یوگا

گزارش تحلیل وبسایت هایپ استات

همچنین در بخش ثبت نام این سایت با دو نوع ثبت نام روبرو هستیم. مورد اول ثبت نام برای مربیان یوگا است که صرفاً با آپلود چند عکس از انجام آساناهای یوگا توسط متقاضی (تصاویری که با فتوشاپ هم قابل طراحی است) و پرداخت 5000 روپیه (حدود 900 هزار تومان در تاریخ تنظیم این خبر) قابل دریافت است.

 

یوگا

صفحه ثبت نام مربیان

در بخش دوم ثبت نام نیز متقاضیان می توانند با ارسال چند عکس از باشگاه یوگا و یک نامه درخواست ثبت و پرداخت 15000 روپیه (حدود 5 میلیون تومان در تاریخ تنظیم این خبر) باشگاه یوگای خود را ثبت کرده و عضو سازمان جهانی یوگا شوند.

 

یوگا

صفحه ثبت نام باشگاه ها

همچنین با بررسی شبکه های اجتماعی یوتیوب، اینستاگرام و توئیتر سازمان جهانی یوگا، متوجه می شویم که تعداد مخاطبان این سازمان جهانی! در فضای مجازی از کاربران کم کار در این شبکه ها نیز کمتر است.

 

یوگا

صفحه توئیتر

 

یوگا

حساب یوتیوب

 

یوگا

صفحه اینستاگرام

به نظر می رسد این نام پرطمطراق صرفاً دکانی برای چند هندی است تا با دریافت پول از مربیان و باشگاه های یوگا، اقدام به صدور یک کاغذ بی ارزش به عنوان مدرک کنند؛ مدرکی که هیچ ارزش حقوقی نداشته و تأییدکننده هیچ چیزی نیست!

متأسفانه بسیاری از مدعیان یوگا در ایران نیز با پرداخت همین مبالغ اندک در حال دریافت مجوز باشگاه داری و استادی یوگا هستند. در نتیجه می توان انتظار داشت که در سایۀ غفلت و بی توجهی مسئولان، علاوه بر معضل آسیب های جسمی و روانی یوگا، با افزایش تعداد کلاهبرداران این حوزه نیز روبرو شویم.

پیشنهادات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر